Nederlands

   

De manier om de wereld te veranderen

 

De auteur van dit werk is Javier Marzal (geboren in 1960, gepensioneerd zakenman, vrijdenker, schrijver en sociaal activist) die International Association to Change the World (Internationale vereniging om de wereld te veranderen) hebben opgericht om de wereld te veranderen en hun eigen ideeën te volgen.

www.javiermarzal.com

www.iachangetheworld.org

 

"De manier om de wereld te veranderen" is een combinatie van werken die in vier jaar zijn voltooid, waarbij het decadente governancesysteem dat de wereld regeert, het opkomende systeem dat al is voorbereid om het te vervangen, wordt aangepakt en hoe de overgang van een systeem de andere.

Het werk bestaat uit:

- Een boek in twee delen (2014 en 2016, Spaans en Engels)

- Een essay (2017, Spaans, Engels en Duits)

- Twee dia-video's (2017)

- Twee live video's (2017, Spaans, YouTube-ondertitels kunnen in alle talen worden geactiveerd)

- Deze website (teksten en afbeeldingen, 2016-2017)

 

1. DEEL 1 VAN HET BOEK "De manier om de wereld te veranderen" (verval van het industriële systeem): op 32 pagina's wordt de huidige situatie beschreven.

2. DEEL 2 VAN HET BOEK "De manier om de wereld te veranderen" (Emerging system): De sociale sector wordt beschreven in 40 pagina's: de geschiedenis en de huidige situatie, met de nadruk op de tienduizenden organisaties die werken voor de sociale verandering , over zijn potentiële kracht om de wereld te veranderen, de publieke sector te vervangen en deze internationale instanties te beheren, het creëren van een sociale marktdemocratie. De goede en slechte dingen van het huidige systeem worden ook beschreven.

3. ESSAY: In 2017 wordt het tweede deel van het boek "De manier om de wereld te veranderen" voltooid met het essay "70 jaar sociale revolutie".

4. Presentatie "70 jaar sociale revolutie". (PDF)

5. Presentatie "Alternatief voor de nieuwe wereldorde (complot)". (PDF)

6. Video in het Spaans "70 jaar sociale revolutie".

7. Video in het Spaans "Alternatief voor de nieuwe wereldorde (complot)".

 

Het systeem is het grootste probleem geworden. Het systeem is gevaarlijk voor de mensen en gevaarlijk voor zichzelf omdat het zelfdestructief is. Het is onmogelijk om het beter te maken, dus een substantiële verandering is nodig en degenen die het moeten maken zijn de ondernemers en vernieuwers in de sociale sector, met de hulp van voldoende mensen, het creëren van een nieuw systeem, omdat we de wereld moeten veranderen.